Deel deze blog

Checklist – April op stil

Checklist – April op stil

Heb je besloten om jouw telefoon twee weken aan de kant te leggen? Top! Al vergt dat toch nog wel de nodige voorbereiding. Want laten we eerlijk zijn, wie van je vrienden verwacht er nou dat jij niet bereikbaar bent? En onze telefoon gebruiken we voor zoveel doeleinden; het is je agenda, je bank, je boodschappenlijstje en ga zo maar door. Met deze checklist ben jij helemaal klaar voor April op stil.    

Van smartphone naar dumbphone

Dumbphone, kennen we die nog? Een ouderwetse telefoon met alleen bel- en smsfunctie. Zorg dat je er zo eentje in huis haalt. Of doe een oproepje via jouw social kanalen, nu het nog kan. Misschien heeft één van je vrienden er nog eentje achterin de kast liggen.
Nu past de simkaart van je smartphone zeer waarschijnlijk niet in dat ouderwetse toestel. Gelukkig kun je jouw simkaart vergroten met een zogeheten simkaart adapter, google maar eens.

Noteren kun je leren

Gebruik je jouw telefoon ook als agenda, notitieboek en to do lijstje? Zorg voor een papieren variant hiervan en schrijf je belangrijkste notities die je in je telefoon hebt staan over op papier. Je gehele telefoonlijst overschrijven is wat te veel werk, zorg dat je contacten opgeslagen zijn op je simkaart dan gaan ze mee naar je 'nieuwe oude' mobiel. 

Old school oplossing

Bekijk eens wat voor apps je allemaal op je telefoon hebt staan en vraag jezelf af: wat als ik het twee weken zonder deze app moet doen? Zet je de container dan nog op tijd bij de weg? Laat je jouw planten niet uitdrogen? Kun je thuis nog muziek uit je speakers laten komen? Mis je de trein? Weet je wel hoe hard je hard moet lopen? Staat er genoeg geld op je rekening? Geef voor jezelf antwoord op deze vragen en bedenk een old school oplossing.

Niet thuis maar in de kluis

Jouw smartphone stop je in een kluis. Want laat je dat ding thuis? Dan ga je die twee weken écht niet halen. Weg met de verleiding. Een kluisje op je werk bijvoorbeeld, ligt je telefoon daar gezellig samen met de telefoons van al je collega’s die ook meedoen aan April op stil. Is een kluisje vinden lastig? Je kunt je telefoon ook uit logeren sturen bij de buren, of iemand die wat verder weg woont...

Spread the word

Laat iedereen weten dat je mee doet aan April op stil. Zet in je WhatsApp profiel dat je alleen per telefoon en sms te bereiken bent. Deel via jouw social kanalen dat je meedoet met deze challenge, wie weet trek je nog meer mensen over de streep. Samen meedoen is altijd leuker dan alleen.

Zo, dan ben je er nu helemaal klaar voor. Heb jij nog meer goede tips om April op stil tot een succes te maken? Laat het weten in de reacties.

Deel deze blog
Anonymous

Voordat  je een reactie kunt plaatsen moet je je eerst aanmelden voor Doejemee.