Deel deze blog

Het geluksgevoel van happy stones

Het geluksgevoel van happy stones

Ben jij ze al tegengekomen, die gekleurde stenen in de natuur? Het is de rage van dit moment: happy stones. In de voorbereiding op je stenenjacht maak je natuurlijk zelf je eigen exemplaren. Maar wat zijn ‘happy stones’ nou precies? En wat doet het met je brein?

Wat zijn happy stones?

Happy stones zijn gekleurde stenen die worden verstopt op allemaal verschillende plekken. Zomaar op straat verstopt in een hoekje, bij een bankje, in het bos bij een boom of tussen de struiken. Ze worden ook wel ‘Doodle Stones’ of ‘Keitof stenen’ genoemd. De kans dat je er eentje vindt, is vrij groot, omdat steeds meer mensen deze gezellige stenen maken én verstoppen.

Wat doet het met je brein?

Het mooie is dat het je brein aan het werk zet. Dit begint al bij creatieve proces van zelf stenen maken. Daarna kan het speuren naar stenen beginnen, dat zorgt voor adrenaline in je lijf. Bovendien is wandelen goed voor je brein en je lijf. En waar ik ook blij van word, is dat dit een mooie activiteit is voor het hele gezin of zelfs de familie. Het zorgt voor verbinding en het geeft een kik als je er één hebt gevonden. Samen kun je genieten van een mooie wandeling, of het nu in de natuur is of door een leuke stad.

I feel good

Het brein maakt feelgood-hormonen (zoals dopamine, serotonine en endorfine) aan als je beweegt en een happy stone vindt. Deze stoffen bevorderen het geluksgevoel, zorgen voor blijdschap en zijn daarnaast ook nog eens goed voor het immuunsysteem en de spijsvertering. Je ervaart een fijn gevoel dat je vaker wil beleven. Een goede motivator om vaker de deur uit te gaan.

De naam zegt het eigenlijk al: happy stones, ze zijn er om blij van te worden! Ga jij opzoek naar de Gouden Happy Stone?

Deel deze blog
Anonymous

Voordat  je een reactie kunt plaatsen moet je je eerst aanmelden voor Doejemee.