Deel deze blog

Yoga Nidra met Manon

Yoga Nidra met Manon

Yoga Nidra is een fijne yoga vorm die zorgt voor volledige ontspanning. Wie wil dat nou niet? Doe je mee met de Yoga Nidra van Manon? 

Wat is Yoga Nidra?

Yoga Nidra kun je het beste omschrijven als een verdiepende meditatie van ongeveer een half uur. Systematisch doorloop je elk lichaamsdeel waardoor je écht even de diepte in gaat. Zo ben je bezig met proeven, ruiken, horen en voelen én trek je je zintuigen steeds meer naar binnen.

Positieve boodschap

Je spreekt een Sankalpa uit, dat is een soort positieve affirmatie. Het is een gedachte die je steeds weer herhaalt waardoor deze een plekje krijgt in je onderbewustzijn. Deze Sankalpa kan worden aangedragen door de Yoga Nidra docent, zo kunnen bepaalde thema's worden behandeld. Het mooie is dat je de Sankalpa ook zelf kunt vormgeven: wat vind jij belangrijk? Houd in je gedachten dat de Sankalpa altijd in de tegenwoordige tijd is, makkelijk haalbaar moet zijn en vooral positief is. Deze boodschap gaat zich in je onderbewustzijn settelen. 

Slaapverwekkend?

Tijdens de Yoga Nidra kom je in de toestand tussen slapen en waken in. Hierin laat je de spanning in de dieper liggende lagen los. Het is niet de bedoeling dat je écht in slaap valt. Maar alert blijft en de reis in je lichaam blijft volgen.  Soms voelt het wel alsof je hebt geslapen. Je komt namelijk in een totale ontspanning, klinkt goed toch?

Doe je mee?

Ik ben benieuwd wat je van de Yoga Nidra vond. Laat het weten in de comments. Heb je vragen? Stel ze gerust, ik deel graag mijn tips met je. 

Deel deze blog
Anonymous

Voordat  je een reactie kunt plaatsen moet je je eerst aanmelden voor Doejemee.