Deel deze blog

Zou je dat wel doen?

Zou je dat wel doen?

Gisteren was ik bij het Webinar van Manon 'angst en sensitiviteit'. @ is expert op het gebied van angst. Zij weet uit eigen ervaring en jaren worstelen hoe het is om met angst en gevoeligheid om te gaan. In het Webinar waarin mooie voorbeelden en ervaringen worden gedeeld staat vooral de vraag hoe je hier beter mee om kunt gaan centraal.

3 stappen

In 3 stappen legt ze uit hoe je, door terug te gaan naar de basis, sterker kunt worden. Je bent weerbaarder en krijgt meer veerkracht. De eerste stap is een oefening die je bewust maakt van de rol van je voeten. De tweede helpt je ruimte te maken om je heen. En de laatste stap leert je te observeren.

Zou je dat wel doen?

Wat vooral bij mij binnenkwam was het effect en de bewustwording die ik ervaarde bij deze 5 woorden. Het heeft bij mij wel iets losgemaakt. Manon vertelde namelijk dat deze woorden niet van jezelf zijn. En ja dat wist ik natuurlijk wel, maar de echte eyeopener was wat ze daarna zei: dus je hoeft er niets mee te doen. Zo simpel maar met een o zo grote impact! Als je, je hier bewust van bent dan kun je dit gebruiken op die momenten dat anderen je onzeker maken. Je hebt eindelijk de knoop doorgehakt en dan krijg je te horen ‘zou je dat wel doen?’ Hoe frustrerend is dit wel niet! Maar nu kan ik denken….. ja dat zeg je wel maar dat is niet van mij en daarom hoef ik er niets mee te doen. Ik heb altijd een keuze. Wat geeft dit een rust zeg. En ja er zullen echt wel momenten zijn dat ik er wel over ga nadenken maar dan worden het mijn woorden ‘zou ik het wel doen?’

Voelen

Op het citaat van een yogameester, die Manon noemde  ‘wij mensen kunnen niet voelen, omdat wij overal iets van vinden’ gingen bij mij ook de hersenen volop draaien. Is dit echt zo? En ja op dat moment ervaarde ik, dat ik alleen al door dit te denken, ik mij zelf al belemmerde om achter de waarheid te komen.

Bezinning

Dit maakte dat ik vandaag maar eens in de vroege ochtend, met op de achtergrond mijn favoriete kerstmuziek en in het licht van de kerstboom, dit gevoel bij mij binnen heb laten komen. En ja, wij vinden ook echt overal iets van! Vaak oordelen we zonder te weten wat echt de kern is. Door alle emoties die hierbij horen is er verder geen ruimte om achter de diepere gevoelens en gedachten te komen. De vraag ‘wat doet dit echt met mij?’ krijgt geen kans. Als we nu eerst allemaal eens wachten met reageren en een moment pakken om echt te luisteren, dan ontstaat er vanzelf ruimte om wel te kunnen voelen.

Webinar terugkijken?

Voor iedereen die benieuwd is naar het Webinar en de oefeningen wil ervaren, of nog een keer terug wil zien dan kan dit hier.

Wij van het team van blij in je brein wensen jullie fijne feestdagen toe!

P.S.: Heb je nog goede voornemens maar is het volhouden lastig? Misschien is de Challenge “Veerkracht” iets voor jou. Als je hier klikt dan kun je, je aanmelden en in 30 dagen werken aan je doel en sterker worden.

Deel deze blog
Anonymous

Voordat  je een reactie kunt plaatsen moet je je eerst aanmelden voor Doejemee.