Begin bij wat je leuk vindt #tipvanTjisse

Elke dinsdag een nieuwe #tipvanTjisse. 'Wandelgoeroe' Tjisse uit Akkrum geeft leuke tips om jouw virtuele Elfstedentocht nóg leuker te maken.

Rustig opbouwen

Als je begint met wandelen stippel dan een route uit die niet te ver is. Bouw de afstand rustig uit door bijvoorbeeld elke week of 14 dagen 10% verder te wandelen. Kies ook een aantrekkelijke route waar veel te zien is. Dan heb je afleiding en loop je zonder dat je het merkt zo maar een eind weg. En haast je niet het is geen competitiesport genieten staat voorop dan hou je het langer vol.

Stadsmensen opgelet

Hou je van steden ga dan eens naar een stad waar je nog niet geweest bent. Hou je van historie, kies dan een historische route. De proloog van het Elfstedenpad is hier een mooi voorbeeld van. Overigens kent het Elfstedenpad in elke stad een mooie rondwandeling.

Natuurliefhebbers opgelet

Hou je van natuur? Dan zijn er volop wandelroutes in de natuurgebieden of kies eens voor rustige landweggetjes die ook vlak buiten de stad te vinden zijn. Een mooi hulpmiddel om je eigen omgeving te leren kennen is de site leestekens van het landschap Op die site is veel informatie te vinden over meer dan driehonderd landschapselementen in Nederland.

Lekker wandelen!

Deel deze blog
Anonymous

Voordat  je een reactie kunt plaatsen moet je je eerst aanmelden voor Doejemee.