Stadsgids Henk vertelt: Een andere manier van vieren

Iedere week vertel ik jullie een fijn verhaal óf een anekdote om deze virtuele Elfstedentocht nog leuker te maken. Een stukje geschiedenis, leuke feitjes en veel meer dingen die je nog niet wist én altijd had willen weten. Hoe leuk is dat!?

Een ander feestje

Afgelopen week zat ik na een tour met twee andere gidsen even een drankje te doen op het terras omdat één van hen jarig was. Hij vertelde dat hij zijn verjaardag dit jaar niet ging vieren zoals anders. Om de beurt zou er wat familie langskomen. Maar een feestje met zijn vrienden en collega’s zou er dit jaar niet van komen. Dat was te ingewikkeld. Een paar dagen later mocht ik op zaterdag een echtpaar rondleiden dat hun 40 jarig huwelijk ook wat anders vierde. Ze hadden eigenlijk een weekend gepland met de hele familie in een huisje, maar hadden dat geannuleerd i.v.m. corona. Om toch nog iets te vieren, besloten ze samen naar Leeuwarden te komen en met mij een stadswandeling te doen. Een dag later mocht ik weer twee mensen rondleiden die iets te vieren hadden. Mevrouw was jarig en was daarom met haar man naar Leeuwarden gekomen om het te vieren en ook hen mocht ik rondleiden. 

Een bijzonder cadeau

Zondag ging ik met de verjaardagstour ook langs parkeergarage de Klanderij. Daar is in 2019 het Writer’s Block Mural Art Festival geweest. Bijna 40 kunstenaars hebben een saaie parkeergarage omgetoverd tot een oase van kleur. Eén van de kunstenaars was Roos. In het weekend van het festival was haar broertje ook jarig. En vanwege het festival kon zij niet op zijn verjaardag zijn. Ze besloot daarom maar een muurschildering van haar broertje te maken als verjaardagscadeau! Ze beeldde haar broertje uit met een grote slang om zijn nek, want hij hield van slangen. Een dag later kwam hij ook zelf naar het festival en mocht hij het eindresultaat zien.

Al lopend door Leeuwarden kun je nog veel meer van deze mooie street art zien. Wil je meer verhalen erover horen? Dan kun je elke laatste zondag van de maand om 13:00 uur meelopen op een Street Art Tour.

Deel deze blog
Anonymous

Voordat  je een reactie kunt plaatsen moet je je eerst aanmelden voor Doejemee.