Reageren of een ervaring delen?

Wil je reageren op een vraag of zelf een vraag stellen? Of wil je jouw ervaring delen met de andere leden. Dat kan, maar alleen wanneer je je hebt aangemeld voor Samen Fitter.  Heb je al een account? Log dan snel in.

Spelen voor volwassenen

| 9 reacties

Laatst speelde ik verstoppertje met een aantal volwassenen. Ik ben 40 jaar dus dat was al weer een hele tijd geleden. Maar ik vond het echt weer te gek. Ik realiseerde me dat ik eigenlijk nooit meer speel als een kind terwijl het allerlei gezondheidsvoordelen heeft. Spelen jullie nog weleens? Zou je het vaker willen doen? Waarom wel of niet? k ben benieuwd naar jullie perspectieven.

Voordat  je een reactie kunt plaatsen moet je je eerst  aanmelden voor Doejemee.

9 reacties

  • Tikkertje, lekker rennen - met of zonder bal - en lachten is leuk!! Het flessenspel is zomers favoriet in de achtertuin, net als badmintonnen. Heel eenvoudig en altijd een succes. Ik heb kort geleden trouwens een springtouw gekocht, inclusief teller. Pffff dat is toch meer afzien dan ik dacht :). 

  • Ik speel regelmatig verstoppertje met mijn kinderen, dit doe ik voornamelijk voor hun plezier. Tikkertje ook, dat vind ik al leuker. Zelf vind ik sporten ook een vorm van spelen, in dat geval speel ik door te voetballen, tafeltennissen, badmintonnen, darten, etc...

  • Zo nu en dan speel ik nog verstoppertje met de kinderen (soms in combinatie met lasergamen). Lijkt me  best grappig om dat eens met alleen volwassenen te doen. had het over het jeugdsentiment van velen, Apekooien. Dat heb ik vorig jaar beleefd met Apekooi XL van De Friesland. Wat een geweldig spel is dat! Ook zeker in deze iets modernere setting. En wat was ik kapot na 10 minuten, pfff :). Dus Wopke, als je de kans krijgt, doen!

  • Ik zou het echt meer willen doen, want het is hartstikke leuk! Een aantal jaar geleden waren we met een groep vrienden in het oude pand van het Fries Museum voor een project. Na het harde werken hebben in het verlaten pand ook even verstoppertje gespeeld, hartstikke leuk!
    Op werk staat een tafeltennistafel. Hier maken we graag in de pauzes gebruik van!
    Daarnaast vind ik het heerlijke om af en toe te stoeien, jagen, spelen, touwtje trekken met de hond. Dog2

  • Mooie vraag Stefan, ik zou het zeker vaker willen doen. Ik verstop mij nog wel regelmatig, vooral om anderen te laten schrikken (beetje kinderachtig maar dat is nu net waar het hier om gaat ;-)). Laatst nog 10 minuten in de kledingkast van mijn dochter staan wachten maar helaas kwam ze niet, gaat dus niet altijd goed. Als kind mocht ik graag hardlopen, heerlijk. Hardlopen doe ik nog steeds maar dan met volwassenen.  , zullen we morgen tikkertje spelen?

  • Ik zou echt enorm veel zin hebben in een stevig stukje apenkooi. Maar wat je zegt over verstoppertjespelen klopt ook wel. Wanneer we met de familie een weekendje weggaan doe we dit met de kinderen & volwassenen. In alle eerlijkheid vinden wij het dan nog veel leuker dan de kinderen zelf volgens mij. 

  • Buiten spelen: niets leuker dan dat! Natuurlijk veel met de kinderen: samen voetballen, verstoppertje spelen, skeeleren, tennissen. Met zijn allen naar het bos valt voor mij ook onder buiten spelen. Beetje met takken slepen, over greppels springen, achter elkaar aan rennen, kabouters spotten (ja, je kunt ze tot een bepaalde leeftijd van alles wijsmaken).
    Twee jaar terug heb ik het hoepelen (weer) ontdekt. Ik word er erg vrolijk van en je kunt het zowel binnen als buiten doen. Naar festivals gaan in de zomer valt voor mij onder de categorie 'buiten spelen voor volwassenen'. Van dansen wordt toch iedereen blij?! Nog eeeven en dan is het weer voorjaar!

  • Wat een leuke vraag! Ik weet zeker dat ik verstoppertje, tikkertje, touwtje springen en knikkeren nog steeds leuk zou vinden. Maar ja... dat doe je nou eenmaal niet meer.. jammer eigenlijk. Tot 2 jaar geleden deed ik nog wel mee met voetballen met de kinderen maar die schamen zich inmiddels voor mij als ik daar aan mee doe. Als spelletjes zoals verstoppertje en kinderen georganiseerd zou worden voor volwassenen zou  dat de drempel voor mij verlagen om mee te doen! 

  • Heel eerlijk; zodra je van de basisschool af bent, leer je dat eigenlijk af. Ik doe wel mee met mijn eigen kinderen, nu. Op werk wordt er ook weinig gespeeld... Heb jij het op werkgebied toegepast of in je buurt?
    Hoe was het verstoppertje spelen met volwassenen? Waren ze nog te vinden?