Welkom bij het Lab - Stel jezelf voor

| 12 reacties

Hoi en welkom bij het Lab. We hopen dat dit levendige community gaat worden waarin we samen experimenteren met innovaties. Je kan je hier even voorstellen, zodat we elkaar wat beter kunnen leren kennen en we je wegwijs kunnen maken in de community. Bedankt en veel plezier!

Voordat je een reactie kunt plaatsen moet je je eerst aanmelden voor Doejemee.

12 reacties

 • Welkom Arie fijn dat je mee wil denken!

 • Ik ben Arie Peerbolte werkzaam als manager hr en kwaliteit bij van der Meulen bv uit Hallum 

  Wij maken melba toast, Rogge en beschuit onder eigen merknaam en als private label. Ik zit in de Verzekerdenraad van De Friesland en ben bestuurslid bij het Bakery Sweet Center.  Ik was bij de NHL betrokken bij de reorganisatie van de HBOV opleiding en het initiatief om te komen tot een Zorgacademie in Friesland waarin zorginstellingen, Mbo en Hbo opleidingen zochten naar mogelijkheden om samen vorm en inhoud te geven aan de toekomstige opleidingsbehoefte (met nieuwe functies) voor zorg medewerkers aan de hand van de het delen van de strategische personeelsplanning en de demografische ontwikkelingen in Friesland. Als lid van de Verzekerdenraad en de werkgroep Innovatie bij zorgverzekeraar De Friesland  heb ik de afgelopen jaren gezien en ervaren welke impact de besluitvorming in Den Haag heeft op de bedrijfsvoering binnen de zorg in het samenspel tussen overheid, de instellingen, (para)medisch specialisten en de zorgverzekeraars.

  De ontwikkelingen binnen de zorg en de noodzaak sneller en efficiënter te reageren op technologische mogelijkheden en een sterk veranderend speelveld waarbij samenwerken ook buiten het eigen specialistisch zorg gebied van belang is, is een grote maatschappelijke uitdaging. Zorgverzekeraars spelen hierin een grote rol.

  Vanuit de Verzekerdenraad denk ik hier graag aan mee. 

 • Hoi leden! Ik ben Milan Grijmans, jurist en mediator. Als deskundige op het gebied van conflicten binnen organisaties alsook op het gebied van familieverhoudingen (echtscheiding) zie ik in de praktijk dat een conflict van grote (niet altijd tijdelijke) invloed is op het algehele welzijn van de mens. In Nederland zijn we (nog) niet gewend om conflicthantering professioneel als instrument in te zetten. Niet in organisaties niet in ons prive leven. Om als organisatie effectief te kunnen omgaan met conflicten is er een integrale managementvisie nodig op conflictmanagement. Goed gereguleerd kan een conflict echter positief bijdragen aan ontwikkeling en de kosten van een organisatie besparen; het is een kans! Want achter een conflict schuilen verschillen en verschillen zijn een bron voor groei en ontwikkeling. Een conflictmanagementsysteem als sturingsinstrument in een organisatie ontwikkelen en implementeren is een nieuwe aanpak. Daar ligt mijn missie die je wat mij betreft best innovatief mag noemen. We gaan voorbij brandjes blussen !  Immers hoe sneller een conflict (goed !) is opgelost hoe sneller de mens weer goed in zijn velletje zit. En innovatie bereik je door mensen in hun kracht te zetten !

 • Hallo, ik ben Leo van Sister en woon al een paar jaar in het mooie Gouda midden in het groene hart.

  Ik ben voorzitter van de Verzekerdenraad van de Friesland, waar ik al 31 jaar naar grote tevredenheid bij verzekerd ben. Een lange tijd geleden woonde in in het prettige Friesland - in Franeker- en werkte bij Frico kaas en Friesche Vlag in Leeuwarden.

  Mijn vrouw werkt in de zorg en zelf ben ik zeer betrokken bij het zorggebeuren. Vanwege mijn vrouw, vanwege het feit dat we er allemaal mee te maken hebben (zeker nu met Corona) en het feit dat ik zie dat de "zorgmarkt" stevig gaat en ook moet veranderen om het financieel beheersbaar te houden.

  Dat laatste boeit mij ook vanuit mijn werk. Ik ben zelfstandige en heb met een partner een merk- en marketing adviesbedrijf genaamd de Merkcommissarissen.

  Die kanteling van de zorgmarkt heeft met de zorgaanbieders te maken, met de zorgverzekeraars en met de overheid. Maar ook veel met onszelf als verzekerden, als burgers! Wij moeten ons veel meer bewust zijn van onze leefstijlen en vooral ook elkaar helpen om goed en prettig samen te leven. Daar hoort preventie bij en ook veel innovatie op het terrein van (zelf-)zorg. Daarom juist is het LAB een prima idee.

  Ik doe graag mee aan dit lab en hoop samen met jullie mooie resultaten te behalen.

  Groet, Leo van Sister

 • Hoi Lab-Leden, stel met zelf graag voor: Sander Baesjou en het grootste deel van mijn leven import-Fries (en dat bevalt uitstekend!). Ik woon samen met vrouw in Leeuwarden en onze dochter woont en studeert in Groningen. In mijn vrije tijd wandel ik veel; alleen, samen met mijn vrouw en met een groep vrienden. Daarnaast speel ik graag bordspellen, vooral met de uitdaging om "het systeem" te verslaan. 

  In mijn werkzame vrije tijd ben ik zelfstandige op het gebied van marketing, communicatie en innovatie. 15 jaar werkzaam geweest in de financiële dienstverlening en daar veel geëxperimenteerd met creatief denken, communities of practice, design thinking, etc. We hadden daar veelal nog geen fancy termen voor, maar veel mooie ervaringen opgedaan: zowel successen als complete mislukkingen. Al doende leert men:-).

  Als zelfstandige actief in verschillende rollen: manager, strateeg. projectleider en bij verschillende organisaties: overheid, financiële dienstverlening, onderwijs en zorg. Maar in welke rol dan ook: ik blijf altijd vragen stellen, ook als antwoorden gegeven lijken. Omdat een vraag weer een nieuwe deur kan openen. Waar naartoe? Dat weten we pas als we er doorheen stappen! 

  Ik doe graag mee aan dit lab en hoop samen met jullie mooie resultaten te behalen voor Noord-Nederland! Greetz, Sander

 • Hoi, ik stel me graag ook voor. Ik ben Jacqueline en bij De Friesland werkzaam als beleidsadviseur zorg en ben daarnaast projectsecretaris bij Stichting De Friesland. Dit is een fonds wat innovaties in de zorg steunt met een financiële bijdrage. Ben woonachtig in het Friese dorp Witmarsum met man, kinderen, hond, kat en kippen. Ik tennis graag en wandel veel. Ik vind het leuk om zowel in mijn werk als privé nieuwe dingen te leren of te ontwikkelen, hier ben je nooit te oud voor toch? En als ik dat samen met anderen kan doen word ik er helemaal blij van! Mooie plek dus deze community! Grts Jacqueline 

 • Ik ben Gino van der Baan, 31 jaar, woonachtig te Vrouwenparochie samen met mijn zoontje (van 2 jaar oud) Jaivey en mijn vriendin Tamara. Ik ben een maker/tech-nerd in hart en nieren. Ik heb Communicatie & Multimedia Design gestuurd en 6 jaar lang mijn eigen bedrijf gehad (vóór de geboorte van mijn zoontje) in Grafisch Design/ Prototyping en VR development. Ik heb tijdens het runnen van mijn eigen bedrijf mogen werken aan projecten/opdrachten voor CliniClowns, Vodafone Ziggo, Provincie Fryslân en Bureau Zelfstandigen Friesland.

  Ik ben ervaren op het gebied van Design thinking, 360 graden video productie, 3D design, Game development, Virtual Reality en IOT.
  In mijn vrije tijd werk ik graag aan eigen concepten en prototypes die ik zelf uitwerk in CAD, produceer op mijn 3D printfarm en programmeer in C, C# of Python.
  Qua vitaliteit ben ik een fanatiek longboarder en leg ik graag afstanden af op mijn 4-wielige plank. Skate je mee? https://youtu.be/7U3_nKOmO-M

 • Ik ben Linata Rutgers. 45 jaar , moeder van Caro 7 jaar. en samen met Jan en onze hond Milo woon ik in het mooie Assen. Als eigenaar van Verzuim & Zo en Next Level hou ik me meer dan 20 jaar beroepsmatig bezig met vitaliteit en inzetbaarheid. We zijn licentiehouder Huis van Werkvermogen en vanuit Next Level helpen wij organisaties naar hun next level. vitaal is meer dan gezondheid en heeft met je totale werkvermogen te maken. Om daar samen invulling aan te geven wat dat per werkgever is is een geweldig proces. Dat doen we met 12 professionals.  Daarnaast ben ik bestuurslid van VNO NCW Drenthe en heb vitaal ondernemen in mijn portefeuille. Nieuwe ontwikkelingen hebben mijn aandacht want als je doet at je deed krijg je wat je kreeg en ik geloof in: delen is vermenigvuldigen. Ik deel graag onze en mijn kennis maar hoor ook graag wat er speelt vanuit de ondernemers zodat we daar vanuit VNO NCW ook onze rol in kunnen oppakken. Het verbinden van mensen is mijn handelsmerk en hoop deze rol ook hierin te kunnen vervullen. Ook ons netwerk en good best practise van de afgelopen 15 jaar neem ik graag mee.

  Noord Nederland vitaal als koploper dat zou toch geweldig zijn!

 • Ik ben Stefan en net als Foppe en Rene ook aanvoerder van het Lab en werkzaam in het innovatieteam van De Friesland. Ik woon in Harlingen met Els, onze vier kinderen Vincent (12), Casper (10), Robin (8) en Ella (5) en niet te vergeten ook onze twee katten Theo en Tommie. In het weekend staan mijn hobby's voetbal en klussen / verbouwen centraal. Op zaterdagochtend sta ik langs het veld bij de kinderen en zondagochtend ben ik zelf actief in de kelderklasse Slight smile .

  Binnen het Lab onderzoek ik vooral de volgende drie thema's; 1) de digitalisering van de huisarts en of e-health door bijvoorbeeld Dokter Appke, 2) kan het belonen van gezond gedrag helpen om vitaler te leven? en 3) hoe kunnen mensen langer veilig thuis blijven wonen. 

  In mijn werkwijze hanteer ik graag de methodiek van Service Design en hoop hier de komende tijd ook veel over te kunnen delen en samen met andere leden te onderzoeken hoe we op deze thema's kunnen innoveren!

 • Hi, ik ben Cid Berger en binnen De Friesland verantwoordelijk voor Innovatie, Marketing & Sales. Woonachtig in Bolsward, vader van drie, sport graag en lees veel. De rode draad in mijn werk is eigenlijk altijd verbeteren en innovatie, zowel van producten en diensten als van de organisatie zelf. Ik ben er heel groot voorstander van om dat zoveel mogelijk samen met klanten te doen. Hoop daarom dat dit lab daar zowel gevraagd als ongevraagd een grote bijdrage aan kan leveren. Benieuwd naar al jullie ideeën!

  Groet, Cid