Deel deze blog

Introductie Powerteam Motivatie en Betrokkenheid

Personeel is onze grootste asset. 

En toch voelen veel medewerkers zich een rad in het grotere geheel, het werk draait om uren maken. Gek genoeg kennen we allemaal mensen die niet blij zijn met hun werk. Feitelijk is dat meer een regel dan een uitzondering. Zie de afbeelding van Gallup hieronder. 

Velen van ons zijn waarschijnlijk jaloers op de ‘hippe’ organisatiecultuur van bedrijven zoals Google & Netflix. Het grappige is alleen dat het niet draait om coole, hippe cultuur. Het gaat erom hoe je medewerkers laat identificeren op de drijfveren van het succes van de organisatie.

Het is dus de vraag, hoeveel mensen roeien er bij jou bedrijf in de boot écht mee. Herken je het beeld van Gallup?

Hoe zorg je dat de mensen blijven roeien en hoe laten we de mensen die nu niet actief mee roeien, weer mee-roeien? Hier gaan we het in het Powerteam Motivatie en Betrokkenheid over hebben.

Deel deze blog
Anonymous

Voordat je een reactie kunt plaatsen moet je je eerst aanmelden voor Doejemee.

  • De recap van vanochtend in de deelgroep van Motivatie en Betrokkenheid. Om mensen aan boord te houden, is in onze ogen een dialoogcultuur heel belangrijk. Hoe voer je nu een open gesprek? Kwetsbaar opstellen is hierin genoemd als belangrijke factor. Het helpt soms om een extern iemand bij een lastig gesprek te vragen, van buiten de organisatie. Een organisatie heeft zelf natuurlijk belang bij gezonde medewerkers en wie weet kun je dan niet alles zeggen wat er op je hart ligt. 
    Het begint bij bewustwording. Wat voor cultuur is er in jouw organisatie? Hoe faciliteer jij gesprekken over het onderwerp vitaliteit? We zoeken ook naar handvatten om een gesprek te voeren. Leuk onderwerp om op door te praten dus!