Welkom bij Vitaal Ondernemend Noord Nederland

De community Vitaal Ondernemend Noord-Nederland, is een samenwerking tussen De Friesland en VNO-NCW Noord vanuit een gedeelde ambitie. We willen het bedrijfsleven in het Noorden vitaler en gezonder maken.  Dat is een flinke ambitie en daar kunnen jij en ik stappen in zetten.

Investeren in gezonde en vitale medewerkers is van groot belang. Gezonde en vitale medewerkers zijn namelijk productiever, meer stressbestendig, minder vaak ziek en dus cruciaal voor het bedrijfsresultaat en de continuïteit van een organisatieMet de community willen we bedrijven in Noord-Nederland inspireren, uitdagen en helpen om duurzaam, gezond en succesvol te ondernemen. Het onderwerp vitaliteit staat steeds op de agenda tijdens de bijeenkomsten, hier praten we erover verder met wetenschappelijke inzichten van de vitaliteit bij bedrijven

Hoe doe je mee?

  • Voel je welkom om mee te praten over het onderwerp vitaliteit op de community vanuit je eigen ervaring en kennis. 
  • We inspireren elkaar met voorbeelden vanuit de praktijk. Waar jij nog niet aan hebt gedacht, dat doet je buurman wellicht al langer (en met succes!)
  • Vanuit een succesvolle community kunnen we andere bedrijven in het Noorden motiveren om zelf ook met vitaliteit aan de slag te gaan.

Thema's en powerteams op de Community

 De vitaliteitspiramide van Albert Sonnevelt vormt de basis voor deze community. De zes lagen van de piramide geven weer wat de belangrijkste elementen zijn voor mensen om zich energieker en vitaler te voelen. Op basis van drie thema’s gaan we met drie zogenoemde ‘powerteams’ actief aan de slag met de verschillende elementen van deze piramide.

  • Energie en gezondheid

Ontspanning, beweging en voeding. De teamcaptain is Mascha Perquin.

  • Motivatie en betrokkenheid

Passie en bezieling op je werk. Met Rutger Bennink als teamcaptain.

  • Regie op werk en privé

Sociale en financiële aspecten. Marcel Kooi is de teamcaptain.

Deel deze blog
Anonymous

Voordat je een reactie kunt plaatsen moet je je eerst aanmelden voor Doejemee.