Deel deze blog

Wat ik eet op woensdag: Corien's eetdagboek

Wat ik eet op woensdag: Corien's eetdagboek

Aangezien je bent wat je eet, kun je iemand het beste leren kennen door te kijken naar wat hij of zij eet. Toch? Dus: neem een kijkje in de keuken van één van onze communityleden, leer elkaars eetgewoontes kennen en laat je inspireren op het gebied van voeding in: ‘Wat ik eet op woensdag’. Deze week het menu van: Former Member.

Gek op lekker eten

Ik sta graag in de keuken maar nog liever eet ik het op. Ik ga voor gezond, lekker, variatie en verdiep me in de voedingsstoffen van eten. Dus wat het doet met mijn lichaam. Sinds corona probeer ik mijn immuunsysteem te versterken met voeding en beweging. Het is verwonderlijk hoeveel je zelf kunt doen (en voorkomen) met voeding. Heel soms drink ik een smoothie die niet zo lekker maar wél gezond is maar verder wil ik vooral dat het lekker is. Dan wil mijn vriend ook meedoen. En om het vol te houden geniet ik af en toe ook intens van ongezond eten. Vooral in het weekend.

Ontbijt: smoothie 'goede start'

Om elke dag genoeg groenten te krijgen begin ik al bij het ontbijt. Eerst vond ik dat lastig maar nu rasp ik gewoon een wortel door de yoghurt of ik voeg groente toe aan de smoothie. Vandaag is dat een flinke hand babyspinazie. Verder: banaan, kiwi, verse limoensap, diepvriesfruit bosvruchtenmix, 2 blaadjes verse munt en wat Griekse yoghurt. Voor vezels én een vol gevoel voeg ik er (ongebroken) lijnzaad en havermout aan toe. Rustig opdrinken (wel kauwen want dat is beter voor de spijsvertering) en dan hop in de auto naar kantoor. Ik werk in een bedrijfsverzamelpand waar ik mijn eigen ruimte heb. Gelukkig kan ik daar gewoon naartoe!

Tussendoor: koffie en bananenbrood

Ik bak regelmatig bananenbrood voor tussendoor. Bananen, amandelmeel, bakpoeder, eieren, walnoten, kaneel, honing en klaar is kees. De koffie haal ik op kantoor uit de automaat. Thuis smaakt die beter, maar het is niet anders. Koffie is wel echt een geluksmomentje op de vroege ochtend.

Lunch: broccolisoep

Soep maak ik vaak en verschillend. Handig om veel verschillende groenten binnen te krijgen. Deze heb ik gister al gemaakt en meegenomen naar kantoor: opwarmen en klaar. 2 stronken broccoli, pastinaak, bleekselderij, 2 tenen knoflook, ui, groentebouillon, ongeveer 800 ml water, peper en verse peterselie. Ik heb wel eens last van mijn maag en door het eten van veel broccoli wordt het al gauw minder. Ik vries het altijd in: handig voor als ik even niks in huis heb.

Tussendoor: verse gemberthee

Het schijnt ontstekingsremmend te zijn maar ik vind het vooral heel lekker: gemberthee. Weet je hoe je de schil er heel gemakkelijk af krijgt? Door het er af te raspen met een theelepeltje.

Diner: vegetarische pasta pesto

Als we vegetarisch eten moet het wel lekker zijn. Kastanjechampignons zijn een goede vleesvervanger en zitten ook nog eens boordevol vitamine D. Daarom eten we die in winter vaak. Verse tagliatelle, verse pesto, kastanjechampignons, sperziebonen, courgette, knoflook, bosui, pijnboompitten, verse basilicum, tomaatjes, strooikaas en indien nodig peper en zout. ’s Avonds drink ik veel thee. Verse munt- of gemberthee. En in het weekend een wijntje Wink

Leuk dat je mijn ‘Wat ik eet op woensdag’ hebt gelezen. Wil jij ook je eetgewoontes delen met de community? Vinden we leuk! Stuur  of  een berichtje, dan helpen wij je op weg.

Deel deze blog
Anonymous

Voordat je een reactie kunt plaatsen moet je je eerst aanmelden voor Doejemee.