Wat ik eet op Woensdag: Foppe's eetdagboek

Aangezien je bent wat je eet, kun je iemand het beste leren kennen door te kijken naar wat hij of zij eet. Toch? Dus: neem een kijkje in de keuken van één van onze communityleden, leer elkaars eetgewoontes kennen en laat je inspireren op het gebied van voeding in: ‘Wat ik eet op woensdag’. In deze editie nemen we een kijkje in de keuken van Foppe. 

Ontbijt: bakkenvullen

Ik begin met een bak magere Franse kwark met havermout en een paar walnoten. Daarnaast een bak fruit, deze keer een banaan en aardbeien. En een bakje thee. Af en toe wissel ik de kwark af met brood, bij voorkeur met oude kaas.

Lunch: dressing to impress

Vandaag een tosti ham/kaas, twee beschuiten met vijgenjam en een zelfgemaakte salade bestaande uit ijsbergsla, tomaat en paprika met wat zaden en croutons erdoor. Met zelfgemaakte dressing van olijfolie, citroensap, balsamico azijn, honing en mosterd. Ik weet niet of deze dressing officieel bestaat, maar ik vind hem lekker.

Diner: punten scoren

Turkse pizza, deze keer uit de diepvries, met sla, tomaat, paprika, ui en knoflooksaus. Dit heeft met koken niet veel te maken, dit is dingen bij elkaar gooien. Maar bij de kinderen scoor ik hier punten mee en blije gezichten zijn  ook veel waard. En stiekem vind ik het zelf ook echt lekker.

Leuk dat je mijn ‘Wat ik eet op woensdag’ hebt gelezen. Wil jij ook je eetgewoontes delen met de community? Vinden we leuk! Stuur je  of   een berichtje, dan helpen we je op weg.

Deel deze blog
Anonymous

Voordat je een reactie kunt plaatsen moet je je eerst aanmelden voor Doejemee.