Deel deze blog

Wat ik eet op woensdag: Iris' eetdagboek

Wat ik eet op woensdag: Iris' eetdagboek

Aangezien je bent wat je eet, kun je iemand het beste leren kennen door te kijken naar wat hij of zij eet. Toch? Dus: neem een kijkje in de keuken van één van onze community leden, leer elkaars eetgewoonten kennen en laat je inspireren op het gebied van voeding in: 'Wat ik eet op woensdag'. Deze week op het menu: Iris.


Ontbijt: Nieuwe dag, nieuwe start
Ik ontbijt eigenlijk elke dag met waar ik op dat moment zin in heb! Soms is dat brood of crackers (vooral wanneer we bijvoorbeeld lekker maïsbrood in huis hebben), en soms havermout of wat fruit. Vandaag begin ik mijn dag met een erg vullend havermout ontbijt. Ingrediënten:

  • Havermout
  • Melk
  • Kaneel
  • Honing

Dit heb ik wat laten inkoken en heb er daarna wat banaan door heen gedaan. Daarna heb ik er nog wat frambozen en blauwe bessen bij gedaan die ik nog in de koelkast had liggen. Jummie! Bij mijn ontbijt neem ik vaak een glas water en een kop thee. Vooral winterthee, groene thee en gemberthee vind ik erg lekker.

Tussendoortje: uhh tussendoortje?..
Wanneer ik aan het werk ben of de deur uit ga heb ik vaak wel een tussendoortje in mijn tas. Maar door het thuiszitten eet ik de laatste tijd eigenlijk geen tussendoortjes meer tussen mijn ontbijt en lunch in. Dit komt waarschijnlijk ook omdat ik nu wat later op sta dan normaal Slight smile.

Lunch: Is het nou hoemoes of hummus?
Nu heb ik toch wel errug trek gekregen.. Ik maak een sandwich met zongedroogde tomaten hummus, komkommer en kipfilet. Hierna zit ik nog niet helemaal vol en smeer nog een cracker en boterham. Op mijn cracker doe ik kipfilet en een augurk (ben ik nu raar?), en kan ik er weer een tijdje tegenaan! De lunch breng ik door in de tuin, genietend van het heerlijke zonnetje.

Tussendoortje: ‘You are what you eat, so eat something sweet’
Rond een uur of drie begint mijn lichaam altijd te snakken naar iets zoets, en daar geef ik dan vaak gewoon aan toe! Wink Ik pak een chocoladekoekje en een stukje speculaas uit de kast en kan me inhouden om het hierbij te laten.

Avondeten: Wat de pot schaft
Ik eet vanavond bij mijn ouders en op het menu staat aardappelen met wortels en een stukje vlees. Simpel maar lekker! Als nagerecht neem ik wat boeren vanille-yoghurt met granola.

Avondsnack: Wat er af gaat moet er ook weer bij!
Na het avondeten ben ik 6 kilometer gaan hardlopen. Hier ben ik sinds kort weer mee begonnen! Nog wel met tussenstops, want in één keer die afstand lopen kan ik nog niet. Hierna ben ik best wel moe, maar begint mijn maag toch weer wat te knorren. Ik pak wat blauwe druiven en een mandarijn, en snoep ook nog een speculaasje en wat pinda’s naar binnen. 


Leuk dat je mijn ‘Wat ik eet op woensdag’ hebt gelezen. Wil jij ook je eetgewoontes delen met de community? Vinden we leuk! Stuur je @Ymkje of @Ilse een berichtje, dan helpen we je op weg.

Deel deze blog
Anonymous

Voordat je een reactie kunt plaatsen moet je je eerst aanmelden voor Doejemee.