Deel deze blog

Wat ik eet op woensdag: Jan's eetdagboek

Wat ik eet op woensdag: Jan's eetdagboek

Aangezien je bent wat je eet, kun je iemand het beste leren kennen door te kijken naar wat hij of zij eet. Toch? Dus: neem een kijkje in de keuken van één van onze communityleden, leer elkaars eetgewoontes kennen en laat je inspireren op het gebied van voeding in: ‘Wat ik eet op woensdag’. Deze week op het menu: .

Van alles wat

Als je bent wat je eet dan ben ik waarschijnlijk nogal tegenstrijdig. Ik vind het leuk om te koken, probeer zo gevarieerd mogelijk te eten maar ben ook echt een zoetekauw en een zak chips is bij mij ook nooit veilig. Ik heb een sportief leven, regelmatig ben ik in de sportschool te vinden (toen het nog mocht..) of ga ik een rondje te fietsen of te hardlopen. Ik probeer mijn voeding hier op aan te laten sluiten. Als ik een drukke (werk)dag heb gehad maak ik het liefst een gemakkelijke maaltijd die ook nog gezond is, dit kan soms een uitdaging zijn.   

Ontbijt: Een voedzame start

Ik begin de dag graag met koffie; de zwarte motor. Ik kan niet starten zonder mijn bakje koffie. Ik neem nog suiker in mijn koffie maar dit probeer ik steeds meer af te bouwen. Bij de koffie eet ik een kom havermout met blauwe bessen en banaan. Voedzaam, eiwitrijk en een goede bodem om de dag te beginnen. 

Lunch: Bagel time

Mijn lunch is vandaag niet heel verantwoord maar wel erg lekker: twee bagels met roomkaas, zalm, een beetje bieslook en mosterd-dille saus. 

Diner: Pasta pesto

Vandaag eet ik een pasta pesto met kipfilet, crème fraiche en broccoli. Ik kies voor volkoren penne pasta voor een langer verzadigd gevoel en kippendijfilet omdat ik dit smaakvoller vind dan gewone kipfilet. Soms moet je ook genieten van gemak dus gebruik ik pesto uit een potje. Als topping kies ik voor geraspte grana pandano, dit maakt de maaltijd helemaal af. 

Tussendoor: Fruit en Upfront

Tussendoor over de dag heen verspreid eet ik een banaan, twee mandarijnen en een eiwitreep van Upfront. Die laatste is echt een aanrader; eerlijk, geen troep, eiwitrijk en je voelt je erg lang verzadigd. Ik heb er geen aandelen in maar volg ze gerust op Instagram voor inspiratie. Erg leuk!

Leuk dat je mijn ‘Wat ik eet op woensdag’ hebt gelezen. Wil jij ook je eetgewoontes delen met de community? Vinden we leuk! Stuur  of  een berichtje, dan helpen wij je op weg.

Deel deze blog
Anonymous

Voordat je een reactie kunt plaatsen moet je je eerst aanmelden voor Doejemee.