Deel deze blog

Wat ik eet op woensdag: Jarno's eetdagboek

Aangezien je bent wat je eet, kun je iemand het beste leren kennen door te kijken naar wat hij of zij eet. Toch? Dus: neem een kijkje in de keuken van één van onze communityleden, leer elkaars eetgewoontes kennen en laat je inspireren op het gebied van voeding in: ‘Wat ik eet op woensdag’. Deze week op het menu: 

Ontbijt: Protein start of the day

Omdat ik 's avonds vaak sport (krachttraining) begin ik 's ochtends om 08.00 uur gelijk met mijn eiwitinname. Ik neem een whey proteinshake en een banaan.

Tussendoor: Laat ontbijt of vroege lunch?

Rond 11:00 uur begin ik met mijn eerste echte maaltijd van de dag. Een laat ontbijt of een vroege lunch, maar net hoe je het wil noemen. Ik eet 100 gram havermout met halfvolle melk en noten. Havermout heeft langzame koolhydraten omdat het rijk is aan vezels. Dit zorgt er voor dat ik lang verzadigd ben. Ik voeg nog een paar noten toe (amandelen, cashewnoten) voor extra eiwitten.

Lunch: Een ei hoort er bij

Rond 15.00 uur krijg ik weer trek en begin ik aan mijn lunch: 2 volkoren boterhammen met 4 gebakken eieren en 2 plakjes bacon. Ook hier kies ik weer bewust voor langzame koolhydraten en eiwitten.

Diner: Knoflookaardappelen uit de oven

Rond 18.30 begin ik aan het avondeten. Ik ben geen grote fan van gekookte aardappelen dus meestal bak ik ze of doe ik ze in de oven. Vandaag doe ik ze in de oven samen met wat olijfolie, knoflook, zeezout en rozemarijn. Daarbij eet ik broccoli en kipfilet. De kipfilet kruid ik met cajun kruiden.

Tussendoor: Nog meer eiwitten

Als tussendoortjes eet ik een avocado voor de goede vetten en een smoothie met yoghurt, banaan en aardbei. Voor het slapen gaan, rond 23:00 uur eet ik nog een grote kom (500 gram) met magere kwark en fruit. In dit geval 2 kiwi's. Zo ga ik met een vol gevoel naar bed en kan mijn lichaam 's nachts de eiwitten verwerken.

Dit dagmenu bevat ongeveer 2400 kcal met een verdeling van 200 gram eiwitten, 240 gram koolhydraten en 60 gram vet.

Leuk dat je mijn ‘Wat ik eet op woensdag’ hebt gelezen. Wil jij ook je eetgewoontes delen met de community? Vinden we leuk! Stuur Ymkje of Ilse een berichtje, dan helpen wij je op weg.

Deel deze blog
Anonymous

Voordat je een reactie kunt plaatsen moet je je eerst aanmelden voor Doejemee.