Deel deze blog

Wat ik eet op woensdag: Linda's eetdagboek

Aangezien je bent wat je eet, kun je iemand het beste leren kennen door te kijken naar wat hij of zij eet. Toch? Dus: neem een kijkje in de keuken van één van onze communityleden, leer elkaars eetgewoontes kennen en laat je inspireren op het gebied van voeding in: ‘Wat ik eet op woensdag’. Deze week staat  op het menu. Ze woont met haar man en 2 kinderen van 6 en 4 in het mooie Franeker.

Voedingsvisie

Voeding is voor mij heel belangrijk. Ik kook elke dag. Als we iets lekkers eten dan zou het een pizza zijn, dit is 2x per maand dat dit zal voorkomen. Want ja onze kinderen lusten geen patat. We proberen sinds een aantal maanden wat voedingsmiddelen te vervangen voor de vegetarische versie.

Ontbijt: Havermout

Als ontbijt maak ik graag havermout met sojamelk. Een heerlijke start van de dag. Voor het ontbijt drink ik altijd een glas water.

Tussendoor: Snack (a jack)

Tussendoor eet ik een appel en soms nog een snack a jack erbij en dan het liefst karamelsmaak. Heerlijk! Die kan ik wel blijven eten. Daarbij drink ik thee met verse munt en een scheutje honing, daar kan ik lekker van genieten.

Lunch: Voordeel van thuiswerken

Als lunch kan ik oneindig variëren met het thuiswerken. Vandaag zijn het 2 bruine broodjes. 1 met kipfilet en augurk en de ander met filet americain maar dan wel met de vegetarische versie van Kips met rucola erbij.

Tussendoor: Homemade bananenbrood

Regelmatig bak ik een bananenbrood en in de middag eet ik een plakje. De plakjes bewaar ik per stuk in de vriezer. Tegen de middagdip drink ik 2 of 3 bakjes koffie.

Diner: Nasi met vegetarische kip en speciale kinder mushrooms?

Vandaag eten we nasi met het gezin. Dat is een feestje aan tafel! De kroepoek dient als lepel. We eten dit met vegetarische kip (gek om iets kip te noemen terwijl dit het eigenlijk niet is). Ik gebruik knoflook, komijn, koriander, sambal en ketjap manis om de nasi op smaak te brengen. We mogen er graag pindasaus bij eten en dat maak ik soms zelf. Champignons en paprika zitten er vandaag in als groente! Als één van de kinderen vandaag geen champignons lust zeg ik gewoon dat het van die heerlijke speciale kinder mushrooms zijn, dan zitten ze weer heerlijk te smullen ;)

Leuk dat je mijn ‘Wat ik eet op woensdag’ hebt gelezen. Wil jij ook je eetgewoontes delen met de community? Vinden we leuk! Stuur Ilse een berichtje, dan helpt ze je op weg.

Deel deze blog
Anonymous

Voordat je een reactie kunt plaatsen moet je je eerst aanmelden voor Doejemee.