Deel deze blog

Wat ik eet op woensdag: Miranda's eetdagboek

Wat ik eet op woensdag: Miranda's eetdagboek

Aangezien je bent wat je eet, kun je iemand het beste leren kennen door te kijken naar wat hij of zij eet. Toch? Dus: neem een kijkje in de keuken van één van onze communityleden, leer elkaars eetgewoontes kennen en laat je inspireren op het gebied van voeding in: ‘Wat ik eet op woensdag’. Deze week het menu van: .

Experimenteren in de keuken

Ik kook altijd zelf maar niet elke dag. Als ik alleen eet doe ik ook weleens makkelijk. Het leukste vind ik om te koken als er mensen komen eten. Ik heb altijd wel iets op voorraad dus als er onverwacht iemand mee komt eten is dat meestal geen probleem! Het leukste om te maken vind ik roerbakgerechten met rijst of pasta. Maar af en toe ouderwets aardappeltjes, groente en vlees komt ook voorbij. Mijn lievelingsgerecht is mijn eigen variatie op de babi ketjap met rijst en roerbakgroente. Ik maak dat met Tofu in plaats van varkensvlees, echt heerlijk! Ik probeer bewust wat minder vlees te eten en probeer daarin ook dingen uit. Soms pakt dat goed uit maar soms ook minder goed. Het is leuk om te experimenteren in de keuken. De kipstukjes van de vegetarische slager vind ik net zo lekker als echte kip in een roerbakgerecht en een vegetarische hamburger vind ik ook lekker. Mijn kinderen denken daar nog wel eens anders over.. Slight smile Ik probeer zoveel mogelijk biologisch te eten, aandacht voor dierenwelzijn en milieu vind ik wel belangrijk bij de voedselproductie. Ik kijk graag naar het programma binnenstebuiten, daar laten ze leuke voorbeelden zien van lokaal gemaakte producten. En er zit een leuke kookrubriek in, kan ik weer inspiratie opdoen! 

Ontbijt: Start met fruit

Ontbijten is niet mijn sterkste kant, vaak is het een banaan of een ander stuk fruit samen met een kop thee. Maar als ik zin heb in een verse jus d'orange dan neem ik dat in plaats van thee. 

Tussendoor: Cracker kaas

Cracker met kaas en een bakje thee of water. Maar soms neem ik ook gewoon een handje vol rozijnen. Daar kan ik dan genoeg aan hebben. 

Lunch: Donkerbruin brood van de bakker

Mijn favoriete lunchgerecht is met lekker donkerbruin brood. Als het kan neem ik het liefst brood van de bakker. Als kleindochter van een bakker ben ik opgegroeid met het brood van de bakker en dat smaakt lekkerder dan brood uit de supermarkt! Op het ene broodje eet ik Muhammara, dit is lekker smaakvol en bij de ander een dun laagje mayo of een andere dressing. Daar doe ik dan schijfjes avocado op, dubbel klappen en smullen maar! 

Tussendoor: Cracker of fruit

Tussendoor neem ik nog een bakje thee en soms neem ik daar een cracker bij en soms een stuk fruit. Het is maar net waar ik zin in heb. 

Diner: Diner op verzoek

Het diner van vandaag is op verzoek van een vriendin. Die komt vandaag eten en samen genieten we van tortellini met spinazie kaassaus. Een toetje neem ik trouwens niet, daar ben ik niet zo van. 

Tussendoor: Mini Cheesecake

Een mini cheesecake met lemoncurd gemaakt uit de Allerhande. Ze waren goed gelukt en erg lekker, daarom is het er vandaag ook niet bij één gebleven Slight smile. Daarna heb ik de wandelapp van de hersenstichting aangezet en een wat langer ommetje gemaakt dan normaal. 

Leuk dat je mijn ‘Wat ik eet op woensdag’ hebt gelezen. Wil jij ook je eetgewoontes delen met de community? Vinden we leuk! Stuur  of  een berichtje, dan helpen wij je op weg.

Deel deze blog
Anonymous

Voordat je een reactie kunt plaatsen moet je je eerst aanmelden voor Doejemee.