Reageren of een ervaring delen?

Wil je reageren op een vraag of zelf een vraag stellen? Of wil je jouw ervaring delen met de andere leden. Dat kan, maar alleen wanneer je je hebt aangemeld voor Doejemee.  Heb je al een account? Log dan snel in.

Deel je recept op dinsdag: Wortel

| 1 reacties

Om de week delen wij op dinsdag een leuk weetje over een product én vragen we jou om je favoriete recept hiermee te delen. Zo leren jullie (hopelijk) wat nieuws en inspireren we elkaar! Deze week hebben we het over de wortel

Wist je dat..?

...het 4 april worteltjesdag was? Wortelen zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. Zo heb je bijvoorbeeld de waspeen, bospeen, winterpeen, parijse broei, nantus en de oerpeen. De oerpeen heeft vaak een paarse, rode of gele kleur. 

Bijdrage aan een goed zicht

Het is geen geheim dat deze groente vol met vitamines en vezels zit en dus goed is voor je gezondheid. Daarnaast zijn wortelen ook nog eens goed voor je ogen, hoe zit dat precies? Wortelen zitten vol met bètacaroteen, dat wordt omgezet in vitamine A en deze vitamine is belangrijk voor het functioneren van je ogen. 

Worteltje hier...worteltje daar...

Zo uit het vuistje, koken, bakken, raspen, stoven, roosteren in de oven, pureren in een soepje of een sapje. Wat kun je hier niet mee? Ik ben meer van de rauwe wortel zo uit het vuistje, zeker in de zomer. Bij de pasta of de nasi wil ik ook nog weleens een wortel snijden in blokjes en lekker bakken met andere groente en/of vlees. 

Hoe eet jij je wortelen? En wat is dan je favoriete recept? Ik ben benieuwd of iemand een lekker recept heeft voor wortelsoep. 

Voordat je een reactie kunt plaatsen moet je je eerst aanmelden voor Doejemee.

1 reacties