Om de week delen wij op dinsdag een leuk weetje over een product én vragen we jou om je favoriete recept hiermee te delen. Zo leren jullie (hopelijk) wat nieuws en inspireren we elkaar! Deze week hebben we het over de rode biet.
Wist je dat..?
... er twee soorten rode biet zijn? Namelijk een zomerbiet en een winterbiet. Ze worden daarom het hele jaar door aangeboden. De zomerbieten zijn wat kleiner en worden in bosjes met groen loof eraan verkocht.
Verbeterde sportprestatie
Rode biet bevat vooral veel vitamine C en foliumzuur. De rode kleur heeft hij te danken aan de natuurlijke kleurstof betamine. Daarnaast zou onderzoek aangetoond hebben dat rode bietensap een positief effect heeft op het uithoudingsvermogen, dit door de stof nitraat. De sap is daardoor populair onder sporters!
Smooth it up
Rode bieten hebben een zoete smaak waardoor ze op veel manieren te combineren zijn. Zo kun je ze koken, stoven of bakken maar zijn ze ook erg geschikt voor een lekkere smoothie! Doe 1 rode biet (voorgekookt) samen met een banaan, wat frambozen en wat (kokos)water in de blender en mix tot een glad geheel. Zo heb je in een handomdraai een heerlijke vitamine boost!
Wat is jou favoriete recept met de rode biet?