Stel je vraag

Let op, je bent niet ingelogd. Je kunt pas een vraag stellen wanneer je bent ingelogdBen je nog geen lid van Doejemee? Meld je dan eerst aan.

Inloggen

Deel je recept op dinsdag: Rabarber

| 9 reacties

Elke dinsdag delen wij een leuk weetje over een product én vragen we jou om je favoriete recept hiermee te delen. Zo leren jullie (hopelijk) wat nieuws en inspireren we elkaar!
De keuze van het product is veelal seizoensgebonden, gebaseerd op actualiteiten of is door één van onze communityleden gevraagd om in de spotlights te staan! Het product van deze week is: Rabarber.

Weetje: Er bestaan ruim 120 rabarber rassen. Ooit bestonden er zelfs 300 soorten! En hoe roder de rabarber is, hoe zoeter hij smaakt.

Wat is jouw favoriete recept met rabarber?

Voordat je een reactie kunt plaatsen moet je je eerst aanmelden voor Doejemee.

9 reacties

  • Aardbeien zijn van zichzelf ook zoet. En vindt het te zuur dan poedersuiker gebruiken

  • Alles mag ! :) Klinkt heerlijk, best weinig suiker/honing.. is dan denk ik nog wel behoorlijk zuur of valt dat mee? 

  • Toetje!!!   receptje? (En nee, helaas geen gezonde versie, want er is echt suiker nodig, anders is het ons te zuur)

  • Mag een combi ook :) Rabarber-aardbei compote

    Wat heb je nodig?

    2 kg rabarber, 1 pond aardbeien, 1 zakje vanille suiker, 2 eetlepels honing en kaneel (stokje of een halve eetlepel) eventueel kan er ook nog een steranijs bij. Als je nu beschikt over een slowcocker dan zet je alles voor 2 uurtjes op de low stand aan. Na twee uurtjes doe je er nog 2 eetlepels rietsuiker bij en je zet je cocker nog 30 minuten op high. Vergeet niet een schone theedoek op de pan/ onder het deksel te leggen! Daarmee voorkom je dat waterdamp terug valt in de compote. 

    Erg lekker bij ijs en yoghurt! Ook kun je het prima invriezen want het is best wel een grote hoeveelheid. 

  •  Heb jij het recept van die lekkere rabarbertaart die jullie laatst gemaakt hadden nog? Met rabarber uit eigen tuin! 

  • Oh das fijn! Die van ons komt toch helaas uit de supermarkt.. Geen ruimte voor in ons tuintje. 

  • Ik heb ook rabarber in eigen tuin. Da's best makkelijk. 

  • Oeh soufflé! Klinkt heerlijk . goed idee om van onze rabarber te maken? ;)

  • Ik ben een echte fan van rabarbar. Helaas moet er echt flink wat suiker bij. Een lekker rabarberrecept zonder of met heel weinig suiker heb ik nooit gevonden. Mijn favoriete recept is een oudje van Masterchef Australië.  t is wel een Engels recept

    Rhubarb and Blackberry Crumble Souffle


    Ingredients
    4 -6 s t ick s (5 0 0 g ) rh u b a rb , cu t in to 1 -2 cm p ie ce s
    1 5 0 g ca s te r s u g a r, p lu s e x tra fo r s p rin k l in g
    1 5 0 g f re s h o r th awe d f ro z e n b la ck b e rrie s
    ½ lemo n , z e s t f in e ly g ra te d
    1 tb s co rn f lo u r mix e d wi th 1 ts p wa te r
    4 e g g wh i te s
    Va n i l la ice cre am, to s e rve
    Do u b le th ick cre am, to s e rve


    For the crumble topping
    7 5 g p la in f lo u r
    1 0 0 g s o f te n e d b u t te r
    5 0 g b rown o r wh i te s u g a r
    5 0 g ro l le d o a ts
    1 /3 cu p ro a s te d h a z e ln u ts , f in e ly ch o p p e d

    Method
    1. P re h e a t o ve n to 1 8 0 Â °C .

    2. P la ce rh u b a rb in a s a u ce p a n wi th 7 5 g o f th e ca s te r s u g a r a n d Â¼ cu p wa te r. C o ve r a n d p la ce o ve r me d ium h e a t a n d co o k fo r 5 -
    1 0 min u te s u n t i l s o f te n e d . Ad d b la ck b e rrie s a n d lemo n z e s t a n d co o k , u n co ve re d , fo r 5 min u te s u n t i l s o f te n e d . Ad d ½ o f th e
    co rn f lo u r mix tu re a n d s t i r fo r 3 -4 min u te s u n t i l th ick e n e d , th e n co o k fo r a fu rth e r min u te to co o k o u t th e co rn f lo u r. Se t a s id e in a
    b owl to co o l to ro om temp e ra tu re fo r a t le a s t 5 min u te s . 

    3. Me a nwh i le , to ma k e th e crumb le to p p in g , comb in e f lo u r, 5 0 g o f th e b u t te r, s u g a r a n d a p in ch o f s a l t in a b owl , mix in g wi th yo u r f in g e rs u n t i l comb in e d a n d th e b u t te r is in p e a - s iz e d lump s . Ad d th e o a ts a n d h a z e ln u ts a n d to s s g e n t ly to comb in e .

    4. P la ce th e crumb le mix tu re o n a l in e d b a k in g tra y a n d b a k e fo r 5 min u te s u n t i l g o ld e n b rown . R emo ve f rom th e o ve n a n d s e t a s id e .
    I n cre a s e o ve n temp e ra tu re to 2 0 0 Â °C . 

    5. Gre a s e 1 2 5ml s o u f f l é mo u ld s wi th rema in in g b u t te r th a t h a s b e e n s l ig h t ly s o f te n e d . Bu t te r b a s e a n d s id e s wi th a p a s try b ru s h ,
    th e n b ru s h u p th e s id e s â €“ yo u wa n t a n e ve n co a t in g o f b u t te r. R e f rig e ra te fo r 5 min u te s to s e t th e b u t te r, th e n re p e a t th e
    p ro ce s s - fo r th e s e co n d b u t te rin g , b e a b i t mo re g e n e ro u s wi th th e b u t te r. Sp rin k le s u g a r in to e a ch mo u ld a n d ro l l rame k in
    a ro u n d s o th e s u g a r co a ts th e b u t te r, t ip p in g o u t a n y e x ce s s . T h is fo rms a lu b rica te d cru s t s o th e s o u f f l é ca n ris e e a s i ly.

    6. P la ce e g g wh i te s in a la rg e , cle a n , d ry b owl wi th 1 ta b le s p o o n o f th e rema in in g s u g a r a n d b e a t wi th a h a n d b e a te r o n h ig h u n t i l s o f t
    p e a k s . Gra d u a l ly s p rin k le in th e rema in in g s u g a r a n d b e a t fo r a b o u t 3 0 s e co n d s - 1 min u te u n t i l yo u h a ve s h in y, s o f t p e a k s .

    7. Mix a n e q u a l amo u n t o f b e a te n e g g wh i te wi th co o le d f ru i tp u re e u n t i l comb in e d , th e n a d d th e s ame amo u n t o f e g g wh i te
    a g a in a n d fo ld th ro u g h g e n t ly, tu rn in g th e b owl , th e n l i f t in g a n dfo ld in g th e mix tu re to k e e p a s mu ch a i r in th e mix tu re a s
    p o s s ib le . Sp o o n in to b u t te re d , s u g a re d mo u ld s , ta k in g ca re tovo id g e t t in g a n y mix tu re o n th e s id e o f th e rame k in s u n t i l th e
    mo u ld s a re fu l l . Scra p e th e mix tu re o f f th e to p wi th a p a le t te k n i f e s o yo u h a ve a re a l ly smo o th s u rfa ce , th e n ru n yo u r th umb a ro u n d
    th e ve ry in s id e o f th e rim s o yo u h a ve a cle a n rim.

    8. Ba k e fo r 6 -7 min u te s u n t i l ris e n a b o u t 1 cm a b o ve th e rim.
    Sp rin k le 1 ta b le s p o o n o f th e crumb le to p p in g o ve r th e to p a n d
    re tu rn to th e o ve n fo r a n o th e r 3 min u te s u n t i l th e y h a ve ris e n
    a n o th e r ce n t ime tre .
    9. Se rve wi th va n i l la ice cre am a n d a d o l lo p o f th ick cre am.
    Makes 6-8 s ouf f les