Stel je vraag

Let op, je bent niet ingelogd. Je kunt pas een vraag stellen wanneer je bent ingelogdBen je nog geen lid van Doejemee? Meld je dan eerst aan.

Inloggen

Even voorstellen - leer elkaar kennen

| 13 reacties

Hey! Welkom bij Wijs met je spijs. In dit topic kun jij je voorstellen aan de andere community leden. Vertel bijvoorbeeld hoe je heet, hoe oud je bent en waarom jij lid bent geworden van deze community. Zo leren we elkaar wat beter kennen. Bedankt en veel plezier!

Voordat je een reactie kunt plaatsen moet je je eerst aanmelden voor Doejemee.

13 reacties

 • Hi , heel erg welkom hier. Wat dapper van je dat je direct deelt dat je PCOS hebt. Ik kende het nog niet, maar na even Googelen, snap ik dat dit impact kan hebben op je gewicht. Komende periode organiseren we sowieso twee vragenuurtjes, hier op Doejemee.nl. 26 maart is het vragenuurtje over intermittent fasting (ken je dit?) met Jaap Seidell en in april organiseren we ook weer een vragenuurtje met diëtist Linda Swart. Ben jij erbij, om je vragen te stellen? :) Je kunt ook zelf topics openen op het forum en jouw vragen stellen. Laat maar weten als je nog wat extra hulp nodig hebt! Tot gauw!

 • Hi, Ik ben Carina, 27 jaar oud en ik woon in Surhuisterveen. ik ben DOL op eten, helaas niet altijd even gezond, maar wie weet hebben jullie nog leuke tips om een beetje gezondere keuzes te maken.  ik heb PCOS, daardoor struggle ik enorm met mijn gewicht. dus tips rondom hormoonhuishouding zijn ook welkom!

 • Ik ben Ilse, 26 jaar oud en ik woon in Leeuwarden. Samen met ben ik aanvoerder van de wijs met je spijs community. Ik heb voeding en diëtetiek gestudeerd en vind het leuk om met anderen in gesprek te gaan over alles wat met voeding te maken kan hebben Dat kunnen lekkere recepten zijn maar ook diëten en of voedingshypes die op dit moment spelen. Je mag me altijd een berichtje sturen!

 • Hoi Willem! Iemand die een broodbakmachine wel gebruikt, top! :) Bij ons thuis is er ook steeds minder vlees te vinden, deze week zelfs helemaal niks. Hier alvast de eerste tip: zelfgemaakte vegetarische burgers.. Wij hadden deze week een pompoenburger op het menu en ik vond 'm lekkerder dan de vleesvariant! Je vraag mag ook altijd gesteld worden op het forum, wie weet welke bruikbare tips er komen. Leuk dat je lid bent geworden! 

 • Een broodbakmachine zou er nooit komen, volgens mijn vrouw. Weer zo'n groot apparaat in de keuken. Toen ik weer eens in de coolblue site aan het scrollen was, vroeg ik er nog even naar. "Je doet maar", zij mijn vrouw. Dat bleek licht sarcastisch bedoeld, maar was voor mij de reden om zo'n apparaat snel het winkelmandje in te slepen. Achteraf de beste aankoop ooit! Het meel haal ik bij de molen van Sumar en elke dag vers brood. Met het pasta apparaat ging het ongeveer net zo.

  Oja, ik zal mij even voorstellen. Ik ben Willem Struijk en woon in Ureterp, samen met vrouw, twee kinderen. Ik kook graag met ingredienten van lokale leveranciers.  Vlees van de SchotseHooglanders in Opeinde, kip bij Kromhoekster kip uit Frieschepalen. Kruiden bij het kruidenwinkeltje in Beetsterzwaag. Nu koken we steeds meer vegetarisch, dus dat wordt een nieuwe zoektocht. Wie weet lokale leveranciers met mooie producten. En dé tip om vegetarisch koken leuk te maken?

 • Leuk! Ik ben daar ook tegen. De vriezer is thuis onze grootste vriend in de strijd tegen voedselverspilling. Scheelt ook een hoop tijd! Alle vragen over voeding zijn welkom op deze community, dus als je hierover een discussie wilt beginnen, doe dat gerust! 

 • Ik ben Gino, 31 jaar oud en woonachtig te Vrouwenparochie, samen met mijn zoontje van 2 en mijn vriendin.
  Ik heb me aangemeld voor deze community omdat ik van koken en lekker eten houd, meestal gezond (maar niet altijd). In het weekend mag ik me uitleven achter het gasfornuis, doordeweeks bepaalt mijn vriendin wat er op tafel wordt gezet. Ik ben fel tegen voedselverspilling en hoop hier ideeën te kunnen uitwisselen met elkaar over hoe we met z'n allen duurzaam kunnen omgaan met voeding. Omeletje iemand?

 • Ik ben Ymkje, één van de aanvoerders van Wijs met je spijs. Ik ben 33 jaar oud, woonachtig in Sneek met mijn zoontje en verloofde. Ik ben aanvoerder van deze community geworden omdat ik veel heb geleerd over gezonde voeding de afgelopen jaren, maar nooit uitgeleerd ben. Zo wil ik mensen inspireren, maar ook graag geïnspireerd worden op dit gebied. Veel mensen (waaronder ikzelf) weten in principe wel wat gezond eten is, maar om het toe te passen in de praktijk is natuurlijk het moeilijkst. Ik hoop dat we elkaar hierin bij Wijs met je spijs kunnen versterken!

 • Welkom Saskia. Dan is onze Balanceren in je feestkleren challenge misschien iets voor jou:
  https://www.doejemee.nl/wijs-met-je-spijs/challenge/

 • Goedemiddag 
  mijn naam is saskia Vrenegoor

  43 jaar 

  graag zou ik met de feestdagen uitgedaagd worden mijn boekje niet te buiten te gaan, ik lust namelijk alles!