Deel deze blog

Online huisarts van prototype naar MVP

Online huisarts van prototype naar MVP

Ruim twee maanden geleden hebben wij in het Lab de vraag gesteld ‘Zou jij je gezondheidsvraag online stellen aan de huisarts?' De reacties waren positief. Bijna iedereen stond er voor open om te beeldbellen met een huisarts. Veel van jullie konden direct een voorbeeld noemen wanneer ze dit graag zouden doen. 

De behoefte, om online in gesprek te gaan met een huisarts, zat vooral op momenten als je eigen huisarts niet beschikbaar is of als het lastiger is om naar de huisarts te gaan. Bijvoorbeeld als het fysiek lastig is maar ook als je op je werk bent. Ook waren er nog veel vragen hoe het dan precies werkt. Het moet wel veilig zijn en niet elk consult is er geschikt voor. Ook kwam de vraag of dit dan kan met de eigen huisarts.

Met onder andere de input die op het Lab gegeven is zijn we verder gaan ontwikkelen. Op dit moment is het Minimum Viable Product (MVP) klaar! De laatste testen worden gedaan zodat de online huisarts binnen nu en een paar weken beschikbaar is. De online huisarts kan dan geraadpleegd worden in de app Dokter Appke. Hieronder zie je in het kort een animatie waarin uitgelegd wordt hoe het werkt. Je stelt je gezondheidsvraag eerst aan een verpleegkundige. Mocht de verpleegkundige het antwoord niet kunnen geven en kan de vraag online via een huisarts beantwoord worden? Dan kun je een beeldbelafspraak plannen. 

Op het moment dat de Online huisarts daadwerkelijk live staat zullen wij dat natuurlijk melden op het Lab met meer uitleg hoe het werkt. Ondertussen gaan wij verder met versie 2.0. Zo zijn we nu aan het kijken of een symptoomchecker een toegevoegde waarde kan zijn. Binnenkort horen we graag jullie input hierover.

Daarnaast vinden wij het belangrijk dat we goed in gesprek zijn met de zorgaanbieders in het Noorden. Zo zijn we al in gesprek geweest met de Dokterswacht en Friese huisartsen hoe we verder kunnen samenwerken. Ook hier zijn de reacties positief. We zien ook goede kansen om dit met de zorgaanbieders in het Noorden zo door te ontwikkelen dat deze ook gebruikt kan worden in de bestaande huisartsenpraktijk. Om zo samen de huisartsenzorg te ontlasten en verder ontwikkelen naar de digitale toekomst. Op korte termijn gaan we weer in gesprek. We houden jullie op de hoogte. Heb je zelf ideeën of wil je een bijdrage leveren? Laat het ons dan weten.

Deel deze blog
Anonymous

Voordat je een reactie kunt plaatsen moet je je eerst aanmelden voor Doejemee.