Deel deze blog

Mama Mascha maakt: Pasta Niçoise

Mama Mascha maakt: Pasta Niçoise

Om de week op dinsdag deel ik, Mama Mascha, een van mijn favoriete recepten met jullie. Zo leren jullie (hopelijk) wat nieuws en inspireren we elkaar. Mijn recepten zijn eenvoudig te bereiden, lekker en gezond! Vandaag reizen we af naar de Franse Rivièra en maak ik een heerlijke zomerse pasta salade.

Very 'Nice'

Zoals ik al zei reizen we af naar het zuiden van Spanje en wel naar de populaire badplaats Nice. De naam doet het al vermoeden, hier ligt de oorsprong van de salade Niçoise. Het is echter geen beschermde naam en ook de ingrediënten variëren nog al per streek en/of kok. Hoewel een officieel recept dus ontbreekt, zijn er wel een aantal basis ingrediënten die vaak terug komen. Namelijk rauwe groenten, tonijn (of een ander soort vis) en eieren. In mijn versie heb ik daarnaast gekozen voor een lekkere volkorenpasta en sperziebonen.

Tip: Verse sperziebonen moet je kunnen knakken. Als je ze niet kunt breken, zijn ze niet vers.

Dit heb je nodig (voor 4 personen)

- 400 gram volkorenpasta
- 4 eieren
- 4 tomaten
- 1 rode ui
- 2 blikjes tonijn op water
- 300 gram sperziebonen
- 16 zwarte olijven
- 2 eetlepels olijfolie

Zo maak je het

Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de punten van de sperziebonen en kook ze 10 minuten. Kook de eieren halfzacht tot hard afhankelijk van je voorkeur. Pel en snijd de ui in halve ringen. Snijd de tomaten in vieren en laat de blikjes tonijn uitlekken. Halveer de olijven. 

Meng de pasta met de olijfolie en doe daarna de andere ingrediënten erdoor. Garneer met een toefje basilicum.

Voedingswaarde per persoon

- Kcal 391
- Koolhydraten 31,1 gram
- Eiwitten 13,9 gram
- Vetten 30,4 gram
- Groente 170 gram

Op zoek naar een ander gerecht met sperziebonen? Kijk dan eens hier bij de reacties. Heb je dit gerecht zelf gemaakt? Maak dan een foto en deel je reactie hieronder! 

Deel deze blog
Anonymous

Voordat je een reactie kunt plaatsen moet je je eerst aanmelden voor Doejemee.