Deel deze blog

Recap van het vragenuurtje met Jaap Seidell

Recap van het vragenuurtje met Jaap Seidell

Precies een week geleden zaten we er klaar voor, corona-proof op digitale afstand, maar toch met elkaar in verbinding! Het vragenuurtje over intermittent fasting was een succes en in deze blog blik ik nog even kort terug op wat we allemaal geleerd hebben.

Kan karnemelk?

Er kwamen veel leuke vragen binnen, zo vroeg Former Member zich af of het waar is dat je bij intermittent fasting alles kunt eten en toch kan blijven afvallen en of hij tijdens het vasten een glas karnemelk mag drinken. Jaap zei hierover dat het blijkt dat mensen die aan intermittent fasting doen onbewust toch gezonder eten dan ze denken. Hierdoor ontstaat dus wel eens de illusie dat ze alles kunnen eten wat ze willen en toch blijven afvallen terwijl in theorie ze toch minder calorieën binnen krijgen dan normaal. De karnemelk tijdens het vasten wordt afgeraden, dit bevat namelijk eiwitten en koolhydraten en dat mag nou juist niet. Hou het dus bij koffie, thee of water.

Aardige argumenten

 zocht argumenten om de volgende keer de discussie te kunnen winnen dat ontbijt overslaan níét slecht voor je is, iets wat veel mensen in haar omgeving toch niet lijken te geloven. Jaap gaf aan dat het echt een cultuurding is dat we gewend zijn om driemaal per dag te eten. Het kan dan inderdaad best lastig zijn om anderen van intermittent fasting te overtuigen. Toch is in de geschiedenis van de mens het overslaan van ontbijt heel normaal. Je zult zien wanneer je dit een aantal weken toepast, het hongergevoel in de ochtend ook echt verdwijnt.

Fasting fitness

Tot slot was  benieuwd naar de combinatie van intermittent fasting en zware krachttraining/bodybuilding. Jaap zei hierover dat deze combinatie zeker mogelijk is. Het is echter wel belangrijk dat je voldoende eiwitten binnen krijgt om zo je spiermassa op peil te houden. Het advies is om pas te gaan sporten tegen de tijd dat je ook weer mag beginnen met eten. Aan het einde van je vasten-periode dus!  

Voor iedereen die vragen heeft ingestuurd, heel erg bedankt! Wil je alles nog eens teruglezen? Dat kan hier.

En wist je dat het volgende vragenuurtje ook alweer gepland staat? Dit keer met niemand minder dan . Check hier alvast het forum.

Deel deze blog
Anonymous

Voordat je een reactie kunt plaatsen moet je je eerst aanmelden voor Doejemee.