Deel deze blog

Recap van het vragenuurtje met Linda Swart (23-4)

Recap van het vragenuurtje met Linda Swart (23-4)

Vorige week donderdag was het weer zover, het live vragenuurtje met . Er kwamen veel leuke vragen binnen en vandaag blik ik hier nog even kort op terug.

Zin in zoet...

Een terugkerend thema dit vragenuurtje was het trek hebben in iets zoets ná de warme maaltijd. Dit was iets waar bijvoorbeeld ,   en  zich allemaal in herkenden. Grappig om hier op deze manier achter te komen maar nog belangrijker natuurlijk, hoe komt dit en hoe kom je er vanaf? Linda geeft het verlossende antwoord: 'Je hebt vaak een dipje na het eten. Zeker na een stevige, warme maaltijd na een lange middag zonder eten bijvoorbeeld. De tijd tussen de maaltijden kan wat te lang zijn en dan ontstaat zo'n dip. Daarnaast kan er ook sprake van zijn dat het een gewoonte is geworden, altijd een dropje na het eten.' Voor Ate geeft Linda specifiek nog de tip om iets met suiker te drinken tijdens zijn training, zo houdt hij mogelijk zijn bloedsuikerspiegel beter op peil. @ Merk je al verschil?

Verkeerde combi?

 merkt in de ochtend dat zijn maag erg actief reageert op het ontbijt en vraagt zich af of dit aan zijn eigen voedingskeuzes ligt. Zo heeft hij wel eens het voorstel gekregen om amandelmelk te gebruiken in plaats van gewone melk en zou de combinatie van fruit en zuivel verkeerd kunnen zijn. Linda schept duidelijkheid: 'De combinatie van fruit en zuivel kan geen kwaad. Wel zou het kunnen dat je gevoelig reageert op koemelk. Je kunt daarom de melk eens vervangen door een ander soort melk. Misschien ligt het ook aan de hoeveelheid vet (eitjes in olijfolie op de nuchtere maag kan dit effect ook hebben).' Cid neemt de adviezen ten harte en geeft aan zijn eieren eens te koken in plaats van te bakken. Ook gaat hij experimenteren met amandel of sojamelk.

Vlees Vervangers

 probeert thuis minder vlees te eten. In ieder geval 1x per week staat er vis op het menu, maar ze is benieuwd of er nog meer goede en makkelijke tips zijn om vlees te vervangen. Linda weet hier gelukkig wel raad mee! 'Er zijn super veel recepten die vlees vervangen. Probeer eens iets met tahoe, tempeh of maak eens een burger van peulvruchten. In de kant-en-klare vleesvervangers zit over het algemeen veel zout, probeer hier dus op te letten.' Linda heeft ook een website waar ze de laatste tijd veel recepten op deelt, bijvoorbeeld deze vegetarisch gevulde paprika's. Daar krijg je toch meteen helemaal zin in?

 

Tot zover de recap van het afgelopen vragenuurtje met Linda. Er is natuurlijk nog veel meer besproken. Wil je dit alles nog eens rustig terug lezen? Dat kan hier.

Iedereen die vragen heeft ingediend, harstikke bedankt! Wij zijn ondertussen alweer druk bezig met het voorbereiden van het nieuwe vragenuurtje. Hierover later meer... Relaxed

Deel deze blog
Anonymous

Voordat je een reactie kunt plaatsen moet je je eerst aanmelden voor Doejemee.