Deel deze blog

Wat ik eet op woensdag: Daphne's eetdagboek

Wat ik eet op woensdag: Daphne's eetdagboek

Aangezien je bent wat je eet, kun je iemand het beste leren kennen door te kijken naar wat hij of zij eet. Toch? Dus: neem een kijkje in de keuken van één van onze communityleden, leer elkaars eetgewoontes kennen en laat je inspireren op het gebied van voeding in: ‘Wat ik eet op woensdag’. Deze week het menu van: .

Levensgenieter

Koken is een passie van mij, van jongs af aan sta ik al in de keuken. De passie is ontstaan door mijn vader. Vroeger stonden we altijd in onze buitenkeuken op Curaçao gezellig samen te koken. Ik heb 8 jaar in de horeca gewerkt en ook een opleiding gedaan gericht op de horeca. Daardoor ben ik nog meer gaan genieten van lekker eten en het bereiden daarvan. Stiekem is mijn favoriete gerecht toch echt een pizza, maar dan wel zelfgemaakt. Mijn schoonouders hebben op verjaardagen altijd van die heerlijke oesters op tafel staan, dit is ook een favoriet! Een schoonfamilie met een horecabedrijf heeft dan ook zijn voordelen. Door de weeks is mijn eetpatroon niet zo speciaal. We koken wat we lekker vinden en vaak is dit ook wel gezond. 

Ontbijt: Simpel maar lekker

Mijn ontbijt is eigenlijk altijd een kommetje met Skyr, cranberry noten mix en een scheut honing. Naast mijn ontbijt staat standaard een cappuccino met soja melk. 

Tussendoor: Homemade bananenbrood

Ik bak elke zondag een bananenbrood met pure chocolade en walnoten, dit is dan gelijk mijn tussendoortje voor de hele week. Zin in afwisseling? Dan maak ik healthy blueberry muffins, ook echt een aanrader. De muffins van Koken met Carina zien er ook heerlijk uit.

Lunch: Avocado toast

De lunch is vaak hetzelfde bij mij. Ik kan echt genieten van 2 stukjes spelt brood met roomkaas light, avocado (héél veel avo) en 2 gekookte eitjes. Dit eet ik dus vandaag ook weer! 

Tussendoor: Healthy 'gele' smoothie

Vandaag maak ik een smoothie met geel fruit. Banaan, mango, appel, een scheutje honing, yoghurt en wat water. En shaken maar! De vitamines voor vandaag zijn weer binnen. 

Diner: Een goed gevulde Risotto 

Vandaag staat er risotto op het menu. De risotto is gevuld met sperziebonen, paprika, courgette, spekjes en gerookte kip. Door de bouillon zit er al veel smaak aan de risotto, ik voeg nog wel wat peper en zout aan toe. Als alles op het bord ligt strooi ik er nog wat parmezaanse kaas over en wat partjes cherrytomaat ernaast. 

Leuk dat je mijn ‘Wat ik eet op woensdag’ hebt gelezen. Wil jij ook je eetgewoontes delen met de community? Vinden we leuk! Stuur  of  een berichtje, dan helpen wij je op weg.

Deel deze blog
Anonymous

Voordat je een reactie kunt plaatsen moet je je eerst aanmelden voor Doejemee.