Reageren of een ervaring delen?

Wil je reageren op een vraag of zelf een vraag stellen? Of wil je jouw ervaring delen met de andere leden. Dat kan, maar alleen wanneer je je hebt aangemeld voor Samen Fitter. Heb je al een account? Log dan snel in.

Deel je recept op dinsdag: Vegetarisch

| 10 reacties

Elke dinsdag delen wij een leuk weetje over een product én vragen we jou om je favoriete recept hiermee te delen. Zo leren jullie (hopelijk) wat nieuws en inspireren we elkaar! De keuze van het product is veelal seizoensgebonden, gebaseerd op actualiteiten of is door één van onze community-leden gevraagd om in de spotlights te staan! De komende weken zullen in het teken staan van onze nieuwe kookvideo's. Deze week trappen we af met het onderwerp: Vegetarisch.

Vandaag is de eerste video van 'Koken met Carina' online gekomen. Hierin gaat community-lid  samen met foodexpert  op zoek naar gezondere gerechten. Heb je de video nog niet gezien? Kijk hem dan snel hier

Voor mijn gevoel zijn er steeds meer mensen die (deels) vegetarisch proberen te eten. Ik ben benieuwd hoe dat hier op de community is. Hoe vaak in de week eet jij vegetarisch en wat is jou favoriete vegetarische gerecht? Deel het hieronder zodat we elkaar kunnen inspireren. 

Voordat je een reactie kunt plaatsen moet je je eerst aanmelden voor Doejemee.

10 reacties

  • Pompoenrisotto van de Lidl! 

  • Op dit moment zijn de kaasschitzels favoriet ( van jumbo merk geloof ik). Maar we hebben ook lekkere 'kipkrokant' stukjes ontdekt, maar dan van tofu (dacht ik). Daarnaast hebben we ook lekkere vegetarische wordt gevonden! 

  • Hallo, van harte welkom en leuk dat je ons volgt! Goed om te lezen dat jullie bewuster met de voeding bezig zijn, eten jullie dagelijks vegetarisch en/of cholesterolarm? Deze maand zul je verschillende thema's voorbij zien komen bij 'Deel je recept op dinsdag'. Als je graag bepaalde onderwerpen terug wilt zien geef dat vooral aan, dan gaan wij daarmee aan de slag. Stel je vragen gerust en je mag uiteraard zelf ook je recepten delen.
  • Ik ben Anja Bijsterbosch ,57 jaar en gelukkig getrouwd en moeder van drie volwassen kinderen.

    Ik werk bij Talant(verstandelijke gehandicapten) en in mijn vrije tijd zit ik op een koor en ben maatschappelijk actief in het dorp.

    Mijn man en ik zijn bewuster met voeding bezig, dus leuk om een en ander te volgen.. Met name ook vegetarische en cholesterolarme gerechten.

  • Is de groente burger de favoriete vleesvervanger bij de maaltijd van aardappels en groentes? 

  • De Italiaanse keuken is heerlijk en eindeloos te variëren! Ik ben wel benieuwd wat voor insect je hebt geprobeerd? Nu het kouder gaat worden buiten is jouw stamppot heel passend, voeg je hier nog kruiden aan toe?

  • Al mijn hele leven geen dieren gegeten. Onee das niet waar, ik heb wel eens insecten geprobeerd maar dat was geen groot succes. Anyway, wij eten dagelijks vega. En met al die vega ervaring zou je berg aan creatieve recepten mogen verwachten. Maar dat valt tegen. Ik ben fan van de Italiaanse keuken, heb daar, voor mijn werk, een tijdje gewoond. Dus een simpele verse pasta vind ik altijd heerlijk. En qua seizoens gerecht vind ik stamppotje pompoen/zoete aardappel met gegrilde feta en hazelnoten ook een (recent ontdekt) succes!

  • Wij zijn zelf wel fan van de vegetarische versie van de burrito's van knor. Kun je natuurlijk ook zelf je eigen versie van maken met de juiste kruiden Blush Of anders wordt het al snel een simpel gerecht met een vleesvervanger (denk groente burgers etc.), aardappels en groentes. 

  • Wij eten bijna iedere dag vegetarisch en vaak zelfs vegan. Soepen zijn heel makkelijk vegan te maken. Ook curry's zijn vaak vegan en makkelijk te maken en in te vriezen. We proberen niet al te veel vleesvervangers te eten. Falafel is hier wel favoriet.

  • Wij hebben eerder dit jaar een aantal weken vegetarisch gegeten, maar misten toch wel echt het vlees. Nu zitten we op ongeveer 2x per week, dit zou van mij nog wel naar 3 of 4x per week mogen. Een van mijn favoriete vegetarische gerechten is gevulde courgette met linzen, groentes en geitenkaas of feta (hangt ervan af wat er in huis is). Of een lekkere pompoensoep Slight smile