Deel deze blog

Laura vraagt: Recepten zonder kaas

Laura vraagt: Recepten zonder kaas

Vorige week kwam er onder de vegetarische kookvideo een vraag van  voorbij. Zij zou graag wat willen minderen met kaas. Salade met geitenkaas, pasta met kaas, wraps met kaas, eigenlijk doet ze zowat overal kaas op. Help! Ik schoot in actie en ging op onderzoek uit. Hieronder mijn tips, voor zowel het vervangen van kaas als ook een aantal lekkere recepten zonder kaas. Lees je mee?

Hoe vervang je kaas?

Er zijn natuurlijk gerechten waarbij kaas een echte toevoeging is. Zo lijkt me een nachoschotel zonder kaas wel een beetje karig. Toch zijn er wel een aantal goeie alternatieven te vinden, wanneer je echt graag wilt minderen met kaas. Zo kun je in een salade bijvoorbeeld zongedroogde tomaatjes, kappertjes of olijfjes toevoegen voor wat extra smaak. Ook nootjes, bijvoorbeeld amandelen of cashews, en geroosterde pijnboompitten zijn in een salade goeie kaas-vervangers. Wil je minder kaas over je pasta kun je ook eens experimenteren met de zongedroogde tomaatjes of zwarte olijven. Extra verse kruiden, zoals basilicum of peterselie, zijn ook aan te raden.

Andere lekkere gerechten

Ik ben bij mezelf eens gaan nadenken wat voor gerechten ik zo allemaal eet. Een lekkere pasta of burrito's uit de oven, ja daar doe ik zelf ook graag kaas over heen. Toch kwam ik ook op een aantal gerechten zonder kaas. Vooral rijstgerechten lenen zich hier goed voor kwam ik achter. Een kip tandori (ik gebruik meestal zo'n wereldgerecht pakket maar zelf maken kan natuurlijk ook!) of een lekker bord nasi (ik zag laatst iets voorbij komen in  haar Wat ik eet op woensdag). Daar zou ik persoonlijk zelf niet zo snel kaas over heen gooien. Ook een lekkere maaltijdsoep of een noedels gerecht zijn goede kaas-vrije alternatieven.

Wat zijn jou tips?

Ik ben benieuwd naar de rest van de community. Herken je jezelf in Laura en voeg je het liefst overal kaas aan toe? En zijn er nog andere kaas-vrije gerechten die Laura echt een keer moet proberen? Deel ze hieronder.

Deel deze blog
Anonymous

Voordat je een reactie kunt plaatsen moet je je eerst aanmelden voor Doejemee.